Productcategorieƫn X Tabletten Gel
Bekijk onze producten

Maandelijks onderzoek

Denk bij het borstonderzoek aan het volgende:  

- Druk met gesloten en gestrekte vingers
- Maak ronddraaiende bewegingen
- Oefen voldoende druk uit
- Vergeet niet het tepelgebied en de oksels
- Bij grotere borsten is het beter het onderzoek liggend te doen
 

 
   
Volg daarna deze stappen:

 
bekijk de borsten voor de spiegel met de armen ontspannen langs uw lichaam. Let op de grootte en vorm van uw borsten en op afwijkingen van de huid of tepel. Leg vervolgens de handen achter uw hoofd en controleer uw borsten opnieuw.

Leg de linkerarm achter uw hoofd en de rechterhand op de linkerborst. Let erop dat de borstspier ontspannen is. Onderzoek de hele borst begin rechtsboven, dan linksonder en eindig linksboven. Maak met de vingers van uw rechterhand kleine ronddraaiende bewegingen van de rand van de borst naar de tepel toe. Beweeg rustig met wat lichte druk, voel ook goed rond de tepel.

Buig voorover en ondersteun de onderkant van de linkerborst met de linkerhand. Tast de borst met de vlakke rechterhand rondom af. Maak daarbij een rollende beweging en zorg voor voldoende druk.

Blijf voorovergebogen staan en laat de linkerarm naar beneden hangen. Druk met de handpalm van de rechterhand de borst licht naar het midden. Controleer met gestrekte vingers de linkeroksel op knobbeltjes. Begin bovenin de oksel en laat de vingers langzaam naar beneden glijden.
   
Controleer ook de tepel en het gebied er omheen. Als u de tepel rustig een beetje naar voren trekt, moet deze soepel meegeven.  
Shop Methodes Borsten Waar staan wij voor? Psychologie