Productcategorieƫn X Tabletten Gel
Bekijk onze producten

Uw borsten

Asymmetrie van de twee borsten  
Er zijn veel vrouwen die merken dat de grootte van de linker- en rechterborst verschilt. Dit is heel normaal. Ook kunt u bemerken dat de ene tepel gevoeliger is dan de andere. Dit is te verklaren doordat, de linker- en de rechterkant van een mens altijd wel iets asymmetrisch zijn. Ook wordt er gezegd, dat de linkertepel bij vrouwen gevoeliger is dan de rechtertepel.
   
Borsten bevatten; melkklierweefsel, vetweefsel, bloedvaten en zenuwen. Beide borsten hebben een uitloper van het borstweefsel richting de oksel, die de uitloper van Spense wordt genoemd. Wanneer een arts een afwijking in een borst vindt, gebruikt hij in een indeling van de borst in vier kwadranten (links boven, links beneden, rechts boven en rechts beneden) om de locatie van deze afwijking aan te duiden.
   
Melkklierweefsel
Borsten bevatten melkklierweefsel. Door dit weefsel wordt melk geproduceerd wanneer de vrouw haar baby borstvoeding geeft. De melk die door de melkklieren geproduceerd wordt, stroomt via melkgangetjes in de borst naar de tepel toe, waar de baby de melk kan drinken.
 
De tepel
Een borst heeft een tepel die omgeven wordt door de tepelhof. De kleur van de tepelhof verschilt van lichtroze tot donkerbruin. De tepelhof bevat enige kliertjes, de sebaceuze klieren, ook de kliertjes van Montgomery genoemd, die vaak te zien zijn als kleine ronde bultjes rondom de tepel.
 
Andere soorten weefsels
Naast de melkklieren bevat de borst ook bindweefsel en de ligamenten van Cooper, die een stevige borst maken en vetweefsel. Bij een vrouw die borstvoeding geeft, bevat de borst veel meer klierweefsel dan bij een vrouw die geen borstvoeding geeft. De borst ligt op de musculus pectoralis minor en de musculus pectoralis major, de twee spieren die over de borstkas lopen.Verder op www.borstvergrotingsplaza vindt u mogelijkheden om uw borsten te vergroten door middel van natuurlijke borstvergroting.
   
Bloedvaten en zenuwen  
Het weefsel van de borsten wordt gevoed door verschillende slagaderen, terwijl de afvoer door verscheidene aderen verzorgd wordt. Lymfevaten leiden afvalstoffen van de borst naar lymfklieren in de oksel, en ook naar lymfklieren in de buurt van het borstbeen.
Zowel vrouwen als mannen hebben veel bloedvaten en zenuwuiteinden in de tepels. De tepels zijn dan ook zeer gevoelig.
Shop Waar staan wij voor? Psychologie Borsten Methodes