Productcategorieƫn X Tabletten Gel
Bekijk onze producten

Uw eigen cupmaat meten

Lingerie hoeft niet alleen mooie en sexy uit te zien. Uw borsten hebben ook echt een goed passende beha nodig.
Borsten bestaan namelijk uitsluitend uit zacht weefsel: huid, melkklieren, bloedvaten,vetweefsel en zenuwen. Bij Uw borsten kunt u hier meer over vinden. Met de leeftijd veranderd de verhouding van deze weefsels.
   
Borsten bevatten nooit een spier of een bot die hen beschermt tegen de zwaartekracht of andere vormen van belasting(bijv. bij sporten.) Daarom heeft het borstweefsel steun nodig van buitenaf. Hoe groter uw borsten zijn hoe groter de behoefte op een goede ondersteuning. Vandaar de goedpassende beha. Als u uw borsten niet goed ondersteund, verliezen ze sneller hun vorm en stevigheid en dat is het laatste wat u wilt.
Waarom de cupmaat voor een beha zo belangrijk is? Als de cupmaat te klein is zal een beugel niet aansluiten en de borsten knel in de cup komen te zitten. Zelfs de slankste vrouw zal het rollade effect  krijgen in dit geval. De cup moet goed aansluiten op de borst.
   
Veel vrouwen weten hun cupmaat niet en dragen daardoor een verkeerde beha. Meet altijd over de blote huid. Met een meetlint kunt u de juiste maat bepalen. En dit doet u door uw onder- en bovenwijdte te meten.
Iedereen kan vrij eenvoudig haar cupmaat berekenen met behulp van een meetlint. Cupmaten bestaan uit een samenstel van de onder- borstwijdte en de boven- borstwijdte. De eerste is in centimeters en de tweede in zogenaamde cupmaten.
 
Om uw eigen maat te bepalen moet u eerst de onder- borstwijdte meten. Dat doet u door uit te ademen en het meetlint vrij strak rond je borstkas vlak onder uw borsten te trekken. Aan de hand van het aantal centimeters komt u tot de volgende onderwijdte:
 
63 - 67 cm:         65
68 - 72 cm:         70
73 - 77 cm:         75
78 - 82 cm:         80
83 - 87 cm:         85
88 - 92 cm:         90
93 - 97 cm:         95 etc.
 
 
Uw bovenwijdte meet u door het meetlint, na uitademing, losjes rond uw borsten te trekken. Meet het aantal centimeters op het punt waar u omvang het grootst is. Dat zal meestal ter hoogte van de tepels zijn.
Neem nu het verschil in centimeters tussen uw boven- borstwijdte en onder- borstwijdte. Uw cupmaat is bij:
 
10 - 12 cm:         AA
12 - 14 cm:           A
14 - 16 cm:           B
16 - 18 cm:           C
18 - 20 cm:           D
20 - 22 cm:           E
22 - 24 cm:           F
24 - 26 cm:           G
26 - 28 cm:           H
28 - 30 cm:           J
 

 

Borsten Methodes Waar staan wij voor? Psychologie Shop